tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kirjaisaa menoa Sastamalassa

Bookcrossarit ovat tunnetusti helposti yllytettävissä kaikenlaisiin tempauksiin, siksipä en yhtään yllättynyt kun ehdottamani kesäretki Sastamalan Pukstaaviin sai innostuneen vastaanoton. Eipä siis muuta kuin auton takakonttiin kasa vapautettavia kirjoja, matkustajiksi kirjanystäviä ja auton nokka kohti Sastamalaa. Pienenä välihuomautuksena mainittakoon, että navigaattoria käyttävän kannattaa tarkistaa kohde etukäteen. Kuntauudistusten jälkeen päivittämätön navigaattori ei välttämättä löydä Sastamalaa, vaan tarjoaa Sastmolaa (Merikarvia ruotsiksi). Keskimäärin 50 km matkamme uhkasi venyä 130 km "pikkukoukkaukseksi", jos emme olisi apukuskin kanssa alkaneet ihmetellä navigaattorin reittivalintoja.

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Ensimmäiseksi kohteeksemme olimme valinneet Pukstaavin. Mahdottoman mielenkiintoinen paikka! Aika kului kuin siivillä tutkiessamme museon antia; oli kirjan historiaa, kirjan nykypäivää, runokulma, pienoismalleja, lukunurkkia, kirjastoa ja kirjakauppaa... Ja mikä parasta, kaikkeen sai koskea!Klikkaamalla Kiroileva Siili hivenen isommaksi.Tämän taulun viimeinen lause sai riemun repeämään ryhmässämme ja keltä kassista villi kirja löytyi, se jäi ko. infotaulun alle!
Pukstaavin puistossa oli Kiljusen herrasväki irrallaan. Ihan ilman hihnaa juoksentelivat kissat ja koiratkin! Ja vielä puiston tornirakennuksenkin oli herrasväki vallannut.
Piipahdimme myös Pukstaavin naapurissa, Herra Hakkaraisen talossa. Emme käyneet tutustumassa itse taloon, tuliaisia ostimme Ihanien tavaroiden kaupasta.

Kirjanystäville Sastamala tarjoaa Pukstaavin ja Hakkaraisen lisäksi kuuluisan Tyrvään Kirjakaupan ja sen Kirjakellarin. Se olikin listattu viralliseen matkaohjelmaamme, kunnes matkalla törmäsimme Käsityöpuoti Silmu & Solmuun. Piti ihan nopeasti käydä kurkkaamassa.... mutta ovella meidät vastaanotti iloinen rouva, kutsui meidät kahville ja kakulle! Retkipäivämme oli osunut Julkineulomispäivälle (KIP, Knit In Public) ja Lankaliiga oli jo täydessä vauhdissa! Kahvin ja maistuvien kakkujen lisäksi saimme jokainen neuloa liigan yhteiseen neuleeseen muutaman rivin. Meinasi siinä ostoksia tehden ja käsityöjuttuja höpisten unohtua se kirjakauppa ihan kokonaan...


Tähän naulakkoon kelpaa takkinsa ripustaa!
Mutta kirjakauppaankin päästiin, yksi jos toinenkin löysi itselleen lisää lukemista. Vaarallinen, vaarallinen kirjakauppa.

Päivän kruunasi ruokailu Kestikievari Liekorannassa. Herkullista ruokaa kaunissa miljöössä.


Kotimatkalla teimme vielä pari kierrosta Sastamalan patsailla ja ripottelimme villejä kirjoja, yhteensä 29 villiä kirjaa jäi Sastamalaan odottelemaan uusia lukijoita. Kiitos vielä kaikille mukaan päässeille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti