lauantai 6. huhtikuuta 2013

Turaamissuunnitelmia

Aurinko paistaa ja lumet sulavat vauhdilla. Josko sitä huhtikuun kunniaksi päivittäisi blogiakin. Mihin tämä alkuvuosi on oikein hurahtanut?!? Olisi se voinut vähän jarruttaa tuossa maaliskuussa, näyttää olevan kiireistä sorttia tämä(kin) vuosi...

Mutta siis, auringon lämmittäessä yhä enemmän olen taas saanut multaa sormiin ja ajatuksia päähän. Tomaatin siemenet ovat itäneet hienosti ja levittelevät sirkkalehtiään. Chilit laitan multiin tänään, avomaankurkut ja kesäkurpitsat saavat odottaa vielä muutaman viikon. Muut kylvetään suoraan maahan, kunhan se maa ensin paljastuu ja kuivuu ja lämpenee. Sitä odotellessa löysin netistä kasvimaasuunnittelutyökalun, hetken klikkailun jälkeen sain jonkinlaisen raakileen kasvimaasuunnitelmasta tehtyä:


Haaveissani on jo kerrostaloaikana ollut laatikkopuutarha, jonka mies on nyt luvannut toteuttaa. Ylläolevassa kuvassa perunamaa on tarkoitus olla pihan perällä ja maassa, tomaatit vähän ylempänä laatikossa ja salaatit, mansikat ja pinaatit korkeimmalla. Käytännön toteutuksesta ei ole vielä suunnitelmaa, mutta sitä vartenhan meillä on insinööri talossa!

3 kommenttia:

 1. Waaauuu, sinäkö teet tuollaisen upean suunnitelman. IHANA IDEA. Ihanaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Hieno suunnitelma :)

  Minulla on jo sitä sun tätä esikasvatuksessa, mutta vasta pari kasvia on jaksanut puskea itsensä mullasta.

  Meidän pihatyömme alkaa aitaamisella, etteivät kaikki herkut mene taas kauriiden ruoaksi.

  VastaaPoista
 3. Kesämökillä todettua: kun kurpitsan nakkaa kasvamaan kompostin kylkeen, sille ei tarvitse tehdä mitään ennenkuin sato tulee korjata talteen. Sellaisia järkäleitä lykkää, että on pakko käydä vihannesvaihtokauppaa tuttujen kanssa. Onnea matkaan kasvimaan kanssa!

  VastaaPoista