keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Pohjoismaista vapauttelua

Lokakuun alusta eiliseen on BookCrossing -foorumilla ollut käynnissä Pohjoismainen vapautushaaste. Mukana tietenkin Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Ruotsalaiset kovasti uhoilivat, joten pistin minäkin kirjani Suomen kekoon:

Kuvan kirjat eivät liity tapaukseen, muta lukumäärä täsmää vapauttamieni kirjojen kanssa.

Tähän haasteeseen osallistuttiin villeillä vapautuksilla, eli kenen tahansa löydettäväksi jätetyillä kirjoilla. Ja sijoitukset jaettiin Go Hunting -sivun lukujen perusteella, eli kirjan piti olla villinä vielä 30.10. Jos kirja napattiin ja siitä tehtiin päiväkirjamerkintä, se ei kasvattanut pisteitä. Eli lokakuussa suomalaiset olivat oikein pettyneitä, jos villi kirja napattiin, vaikka yleensä olemme oikein, oikein iloisia kun joku tekee päiväkirjamerkinnän vapautettuun kirjaan!

Pohjoismaista Suomessa bookcrossing on vilkkainta, tällä hetkellä meillä on jo 9004 jäsentä! Kukin crossaa omalla tavallaan; kuka vapauttelee kirjoja omaksi ja kirjahyllynsä iloksi, kuka juoksee miiteissä ja osallistuu jokaiseen kirjanvaihtoon foorumilla ja kirjoille ei näy loppua... Välimuotojakin löytyy! Suomi on kansainvälisestikin aktiivinen BC-maa, tilastojen mukaan Suomi on Top10:n sijalla 5! Osaatteko arvata miten paljon jäseniä on missäkin maassa? No, tässä tilastot:
  1. USA 29%
  2. Saksa 16%
  3. Yhdistynyt kuningaskunta 13%
  4. Alankomaat 11%
  5. Suomi 10%
  6. Kanada 8%
  7. Australia 5%
  8. Ranska 4%
  9. Portugali 3%
  10. Espanja 1%
No, olihan se tietysti aika odotettua, että jos mikään muu maa Pohjoismaista ei yllä Top10:en... Suomessa lokakuun 30. päivään mennessä vapautettiin 1 559 kirjaa! Norja tuli toiseksi, 428 kirjalla. Ruotsi, kaikesta uhoamisesta huolimatta jäi kolmanneksi 177 kirjalla. Tanska ei tainnut edes huomata haastetta foorumilla, siellä vapautettiin 8 kirjaa. No, Islannissa ei vapautettu lokakuun aikana yhtään ainutta kirjaa! Omasta hyllystäni vapautui 35 kirjaa, joista kaksi napattiin lokakuun aikana.

Olipahan hauska haaste!

1 kommentti: