sunnuntai 19. elokuuta 2012

Tervetuloa syksy!

Syksy on paras vuodenaika. Ehdottomasti paras. Ei mikään voita syksyä. Se on ykkönen. Jos voisin valita, olisi aina syksy. Kun työntää nenänsä ulos, tuoksuu jo vähän syksyltä. Siispä syksyn houkuttelemiseksi vietimme syysviikonloppua, ihanaa sateista syysviikonloppua. Mies kävi sienestämässä, saaliina kantarelleja, syksyn ensimmäiset suppilovahverot, rouskut ja haperot. Ne ovat nyt säilööntymässä keittiössä. Jo eilen illalla herkuttelimme juustoilla ja makkaroilla. Niitä on tarjolla täällä Tampereella Hämeenpuistossa vielä ensi viikon tiistaihin ranskalaisella ruokatorilla.

Keskellä lautasta on oikeaa juustonystävien herkkua: salmiakki-karviaismarjahilloa. Sopii täydellisesti voimakkaiden juustojen kanssa!

Salmiakki-karviaismarjahillo

400g karviaisia
30 g salmiakkia
4 dl hillosokeria
(vettä)

Soseuta marjat. Liota salmiakit tilkkaan vettä. Usko pois, 30g riittää. Itse laitoin turkinpippureita (osta varmuuden vuoksi kaksi pussia, 30g on n. 6 turkinpippuria), mutta myös esim. apteekkarin salmiakki toimii hyvin. Lisää salmiakkiliuos soseeseen ja kiehauta. Lisää tarvittaessa vettä, itse purkitin aika vetistä hilloa, mutta jäähdyttyään ja jähmetyttyään se oli oikein sopivaa. Lisää hillosokeri ja kiehauta. Säilytä valmis hillo kylmässä.

5 kommenttia:

 1. Tämä ohje pitää ehdottomasti ottaa talteen ensi vuotta varten! Tämän vuoden sato on jo hillottu.

  VastaaPoista
 2. Syksy ON vuoden parasta aikaa!!

  VastaaPoista
 3. Katoin että se on.....SAIPPUAA! :DD

  VastaaPoista
 4. Jes, Syksy ehdottomasti vuoden parasta aikaa!

  VastaaPoista