tiistai 31. heinäkuuta 2012

Onko iällä väliä?

Kissojen ja ihmisten ikävertailuja tulee aina silloin tällöin vastaan. Nyt törmäsin tällaiseen taulukkoon:
Leia on meidän eläinedustajien nuorin. Reilun vuoden ihmisen iässä se on kissan iässä n. 15 -vuotias. Teini pahimmillaan. Ja sen kyllä huomaa. Leia näpistelee ja uhittelee isommilleen mutta ei sentään kiroile.

 Anni on "sisaruksista" keskimmäinen, 5 -vuotias. Ihmisen iäksi muutettuna Anni edustaa parhaimmassa työiässä olevaa neiti-ihmistä. Annissa on selvästikin johtaja-ainesta, se tykkää komennella muita ja pitää Leian ja Napsun tassun alla. Joitakin emomaisia piirteitä sillä on, huoli on kova jos joku on viety yksinään ulos suureen maailmaan, olkoonkin isäntä tai emäntä mukana.
 Kolmikon vanhin on Napsu, se on ehtinyt jo 7 vuoden ikään. Jos Napsu muuttuisi ihmiseksi,  hän olisi 44-vuotias poikamies, joka nauttii elämästään rennosti ja arvostaa hyvää ruokaa.

Mutta nämä meidän elukat ovat kyllä aivan junioreita verrattuna siskoni kissaan, Sasaan. Taulukko ei edes riitä! Sasa on jo 17 -vuotias, eikä osoita mitään merkkejä eläkkeelle vetäytymisestä. Ihmisen vuosiksi muutettuna hän olisi 84 -vuotias virkeä neiti-ihminen, jonka kuullen ei saa puhua senioreista eikä varsinkaan vanhuksista! Sasan sukujuuret kylläkin ovat Thaimaalta, joten hänellä on varmasti joitakin erityisiä nuoruudensäilyttämisgeenejä!

Kuinka vanhoja kissoja teiltä löytyy?

6 kommenttia:

 1. Suloisia kissoja <3

  Meidän naapurissamme on 17-vuotias maatiaiskissa. Kunnioitettava ikä!

  VastaaPoista
 2. Ihana taulukko!! Meillä on 12,5 -vuotias Helmi-rouva ja hänen poikansa on reilu 11 v., joten yli kuuskymppisiä molemmat. Helmi-rouva on selkeästi jo "rouviintunut", mutta pojalla taitaa olla 6-kympin "villitys". Ei näy kotona päivisin, mutta aamuisin on tyhjentämässä ruokakupin tuolla navetassa! Ansa on juuri teini-iässä ja sen kyllä huomaa!! :-)

  VastaaPoista
 3. Blogissani on tunnustus sinulle

  VastaaPoista
 4. Upeita kissoja! Minulla on nyt vain juuri 1-vuotissynttäreitään viettänyt Tilda. Velipoika Tenho katosi toukokuussa.

  VastaaPoista
 5. Siis apua. Sijaiskodin ulkoileva 8-vuotias kolli olisi 72 vuotta vanha...

  VastaaPoista
 6. Meillä vuoden ja 4 kuukautta vanha minitiikeri, varsin persoonallinent tapaus jonka lempipuuhaa on painiminen koiran kanssa. Kokoerokaan ei haittaa mitään, se on koira joka yleensä häviää :D

  VastaaPoista